Startsida 
 Klubbinfo 
 Arrangemang 
 Långcupen 
 Resultat 
 SGP 
 Kalender 
 Statistik 
 Meddelanden 
 Roller i klubben 
 Friidrottsnyheter 
 Månadens profil 
 Referat 
 Träning 
 Träning & Mat 
 Bildarkiv 
 Klubberbjudanden 
 Medlemssidor 

Håll dig uppdaterad med vårt RSS-flöde

Vasastafetten, juli 2000

Bilderna kommer från Malin.


 Bildarkiv  Tillbaka » 
[Björn] Mycket roligt var det. Många deltagare och framförallt många duktiga ´dolda´ löpare. Tex skidåkare, orienterare och annat löst folk. Inte lätt att få en framskjuten placering även om man haft den ambitionen. Bjarne Andersson´s lag vann herrklassen. Han hade fått ett lag i 60-årspresent. Han själv sprang långsammast av de tio, vilket sade en hel del om det laget. På damsidan segrade det kända Brånan Girls. De låg länge långt efter ett annat lag men gick om då bara 15 km återstod.

Herrarna sprang snabbt. När jag väntade på att gå ut på min sträcka, den 4:e, hade ledarlaget avverkat den 30,5 km långa distansen dit på 1.34. Då hade de, och även senare vi, klarat av en stigning på 200m + myrlöpning.

Vi hade kul iallafall. Vi kompletterade laget i sista stund med en 69-årig brunbränd pensionerad tandläkare från Mora. En dubblering var dock tvungen. Jag tänkte ta på mig denna men trafikbekymmer för Micke C gjorde att han missade sin växel i Evertsberg. Laurent fick stå och bedrövat vänta i ca 5 min innan vi tvingade ut Rolle i spåret igen. Han hade redan sprungit 9.6 km och fick nu ta ytterligare 15 km, den tuffaste sträckan. Han var dock mest utvilad av de tänkbara kandidaterna. Micke ringde på mobilen och ville att Malin skulle springa, men då kom hon rusande mot lagledaren, dvs mig, med ett hotfullt utryck i ansiktet och det var inget snack om vem som INTE skulle springa 15 km...

Roland förärades sin långa löpning med att vara den enda som dök upp på resultatlistorna med namn i vårat lag. Hans namn är nu Toland Persson och inget annat.

Alla gjorde en toppeninsats på sina sträckor. Micke sprang in under vasaloppsdevisen ivrigt klingande på en koskälla som redan tidigare i Oxberg retat gallfeber på löpare och publik.

Lördagskvällen slutade med restaurang, barhäng och social verksamhet. Såpass social att bara två tappra löpare på söndagen tog ett ´lätt´ 15-km pass i Moraskogarna.

Nästa år hoppas jag att vi kommer igen med ett fullt lag (minst) och kombinerar detta med ngt slags träningsläger.
©Copyright FK Studenterna. Utvecklat av Cédric Schwartzler, Triciclo AB.
För synpunkter och tekniska fel, kontakta